Genelde nominal değerler ile anma değerleri aynı anlamda kullanılmakta ve biraz karışıklığa yol açmaktadır. Elektriksel değer olarak gerilim değeri ele alınmıştır.

Nominal Gerilim

İletim ve dağıtım sistemi gibi elektrik sisteminin (yabancı kaynaklar güç sistemi ifadesini kullanır) gerilimini belirtir. Örnek olarak iletim sistemi 400 kV faz-faz nominal gerilim seviyesindedir. Nominal gerilim, standart veya sınıflandırma oluşturmak için belirtilir. 400 kV rms değeri gibi ifadeler de kaynaklarda yer almaktadır. 400 kV nominal sistem geriliminde işletme gerilimi sistem frekansında sürekli olarak en yüksek 420 kV olabilmektedir (Şebeke Yönetmeliği). Nominal gerilimin maksimum değeri 420 kV ile belirtilmiştir. Sistemdeki gerçek gerilim nominal gerilim olan 400 kV'dan farklı olabilir.

IEC 60038, alçak gerilim, yüksek gerilim ve dc besleme gerilimi hakkında standart belirtmektedir. Bu standart, iletim ve dağıtım seviyesinde nominal sistem gerilimlerini içerir.

Elektrik makinelerinin veya ekipmanının birbirinden farklı üretici tarafından belirlenen anma değerleri olabilir (380 V motor, 460 V motor) ancak makinenin bağlanacağı sistem gerilimi tektir ( 400 V).  Motor şalteri de motordan farklı bir anma değerinde olabilir ancak tek bir nominal dağıtım gerilim seviyesinde çalışır. 

İletken kesitlerinde de nominal değerler yuvarlatılmış değerler olarak ele alınmaktadır. 50 mm2, 70 mm2, 95 mm2 gibi kesitler standart değer olarak alınır. Gerçek iletken kesitleri bu kesitlerin altında olmaktadır.

Anma Gerilimi ( Rated Voltage)

Anma değeri, elektriksel ekipmanın üretici tarafından belirlenen tasarım değeridir. Ekipman tasarlandığı tolerans değerleri arasında anma değerinde güvenli şekilde çalışır. Etiket değeri de denilmektedir. Ekipmanın anma değerinde performansı ve işletilmesi en verimli durumdadır. 

İletim ve dağıtım sistemini sürekli olarak nominal bir gerilimde işletmek mümkün değildir. Yük değişimlerinden ve besleme gerilimi değişiminden dolayı gerçek gerilim değeri artacak ya da azalacaktır. 380 V anma değerinde bir motor %10 tolerans değeri ile tasarlanmışsa şebekedeki gerilim değişimi durumunda 342 V ve 418 V değerleri arasında güvenli bir şekilde çalışır. Diğer bir örnek olarak, 400 V, 25 kVAr anma değerlerine sahip bir kondansatör, 300 V da çalıştırılmak istenirse gücü 25 kVAr değil 14.06 kVAr olur. 25 kVAr  isteniyorsa 400 V'da çalıştırılmalıdır. Örnek çoğaltılırsa 0,8 güç faktörü ile 100 kVA anma gücünde çalışan bir generatör daha az güç faktöründe emniyetli bir şekilde çalışabilmesi için daha az anma gücünde çalıştırılmalıdır..

Anma geriliminin toleransları dahilinde ekipman sistem geriliminin nominal değerinde çalışır.